Onze diensten

Grondfrees

Voor het losmaken van uw moestuin, plantenborder of het frezen van uw gazon kunnen we met onze minitractor en grondfrees van dienst zijn. 

Bij het frezen van een gazon kan het verstandig zijn daarna nog te spitten, zodat de zode mooi weggewerkt word voor het egaliseren, hiervoor huren we een bedrijf in waar we goede ervaringen mee hebben,  informeer naar de mogelijkheden.

Overtopfrees

Met deze machine kunnen we gras en plantenresten onderwerken en meteen een egaal zaaibed creëren waaroverheen bijvoorbeeld nieuw gras gezaaid kan worden, of een nieuwe plantenborder aangeplant. Doordat de overtopfrees het gefreesde materiaal eerst tegen een zeef aan werpt worden plantenresten en eventuele stenen mooi ondergewerkt waardoor er een schone bovenlaag ontstaat, door de egalisatieplaat en de rol achter de frees worden oneffenheden weggewerkt en de toplaag egaal aangedrukt. 

Verticuteren

Behalve water en zonlicht heeft gras ook lucht nodig, doordat er altijd wat maaisel achterblijft na het maaien dat niet helemaal verteerd word door de bodem ontstaat er vaak een viltlaagje in het gazon. Door te verticuteren word dit laagje doorbroken en word oppervlakkig wortelend onkruid en straatgras verwijderd. Het is aan te raden dit in het voorjaar en het najaar te doen. Met onze verticuteermachine met opvangbak kunnen we grotere gazons makkelijk en snel verticuteren waardoor het gras weer lucht krijgt om te groeien. Doordat deze machine het gras ook maait ontstaat een mooi egaal beeld na de behandeling. Voor de kleinere gazons hebben we een kleine machine waarna we het gras opharken en verzamelen. Twijfelt u of het nodig is om te verticuteren, bel gerust, dan bekijken we de situatie even en kunnen we advies geven. 

Bladruimen

Met onze wendbare compacte machine kunnen we eenvoudig het blad van uw gazon halen, omdat het gras kan stikken als het lang onder een laag blad blijft liggen is het verstandig dit te verwijderen.

Paardenmest verwijderen

Het is natuurlijk mooi dat uw paard of pony altijd netjes op de zelfde plekken zijn of haar mest achterlaat. Hierdoor ontstaan echter plekken waar het dier niet meer eet, en waar het gras uiteindelijk veranderd in een plek met onkruid. Met onze klepelmaaier met opvang maaien we deze plekken kort en verzamelen we meteen de meeste mest, waarna we deze op uw mesthoop kiepen. Dit werkt een stuk sneller als met de kruiwagen en riek de mest verzamelen (mocht u dat willen, daar zijn we ook niet te beroerd voor hoor..) 

Egaliseren

Met ons egalisatieraam kunnen we allerlei egalisatie werk uitvoeren, zoals het egaliseren van uw nieuw in te zaaien gazon, of voor het leggen van graszoden. Ook het uitvlakken van doelgebieden op een sportveld of het vlakmaken van uw rijbak behoord tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kunnen we ook halfverhardingen uitvlakken, informeer naar de mogelijkheden!

Dit egaliseren doen we allemaal “op het oog” zodat we makkelijk kunnen aanpassen aan glooiingen in de omgeving van uw perceel. 

Wilt u de tuin lasergestuurd geëgaliseerd hebben, maar wel ons als aanspreekpunt, informeer naar de mogelijkheden, door jarenlange ervaring met het inhuren van onderaannemers op diverse projecten in de cultuurtechnische sector weten we wie we in moeten huren zodat er kundig personeel naar uw tuin word gestuurd. 

Inzaaien gazon

Met onze compacte zaaicombinatie kunnen diverse zaaiwerkzaamheden verichten. De rotorkopeg maakt het zaaibed los waarna het graszaad breed gezaaid word zodat er geen baantjes ontstaan. Hierna drukt de gaasrol het graszaad vast in de toplaag. 

Deze combinatie is uiteraard ook geschikt voor het zaaien van uw berm, kleinere weiland of boomgaard. 

Ruwterreinmaaier

Wilt u een keer het hoge gras in de boomgaard of in uw natuurgebied, rondom het weiland of de grotere tuin kortgemaaid hebben. Dan bied onze ruwterreinmaaier de oplossing. Deze machine kan door zijn geringe gewicht op plekken komen waar grotere machines niet kunnen komen. Ook lichte houtopslag of bramenstruiken zijn voor deze machine geen enkel probleem. Tevens werkt deze machine ook goed om na het snoeien van uw haag of houtwal rond uw weiland of natuurgebied het snoeiafval te versnipperen. Eventuele obstakels maaien we vrij met de bosmaaier voorzien van hakselmes. Informeer naar de mogelijkheden!